ha...ha!

det är ganska märkligt, jag sitter på en båt, M/S Baltic Queen, jag vägrar att sova, för jag ska hålla koll på båten, vad som händer, jag skyddar min familj kan man säga, jag vägrar att sova, speciellt när det gungar lite i båten mitt i natten kl.2.21, det är en halvmeter höga vågor ute, jag tycker det är ganska mysigt, hon går jäkligt fiint i vattnet, jag tänker bara mer och mer på estonia, undrade hur det igentligen var natten 1994 den 28 september, med 4-5-6 meter höga vågor, mot just detta, ,det skvalpar, jag ser det, det vita går upp, sen bryts det, jag älskar det, men att båten välter och lägger sig på 30 grader i slagsida, betyder det något? Jag är ganska högt upp över vattenytan, för det första kommer det att göra ont, för det andra kommer glaset krossas, om det lägger sig på den sidan jag är på, vilket jag inte har en aning om det är styrbord eller barbord just nu för att helt ärligt är det half omöjligt och veta om man är vid bogen eller aktern, alltså fören eller baken om vissa förstår mer, jag är i en liten hytt, men den är inte trång, mot ett helt fartyg på 200 meter ungefär, det är i stort sett ingeting mot det andra, vi bor på 5 däck.. tror jag.. och livbåtarna ligger på 6-7 däck, (intesäckeralls) och tänk och bara försöka komma dit i slagsida, det är helt omöjligt, haha jag provade gå snett, det går inte! stog ute på däck, försökte föreställa mig att båten fick slagsida, fysatan, det skulle vara fullt omöjligt, skulle det hända, skulle det kännas... som en dröm, helt overkligt, exakt som hände med Estonia för 17 år sen. sen gå på en blöt köl som Kent Härstedt gjorde för att rädda sitt liv, själv såg jag bulben på skeppet när jag hoppa på båten, asfränt!
den är nog ganska hal, metall och gått i sjö i några månader eller år högst..
Hursomhelst man har 100 grejer att skriva när man själv är med om det, som nu tex. jag är på en båt som är 200 meter lång ungefär, jag ser vågorna utanför.. i lovee it!
När jag kom på båten sprang jag upp för trapporna upp och ned, var under bildäck, var ute på soldäck och kollade när vi åkte, jag kan beskriva varenda sekund, som när jag nu glor på Grease, hör halva familjen snarka, ser dom älskade vågorna slår ihop med varandra, en läskig kännsla är att när jag inte lutar mig mot väggen som jag nu gör är att jag gungar med båten när den gungar, rätt häftigt, därför är jag uppe!

whipit!

Andledningen till att jag inte bloggade från båten igår är att iinternetet är i stort sett i lobbyn, har ingen anslutning i hytten, var där en gång idag, 100 år för att komma in på just facebook, han iallafall och byta profilbild, jag älskar just den bilden, betyder att jag älskar och sitta i just det fönstret, kolla ut på vågorna, haha just nu sitter jag i en våningsäng över mammis, så jag ser det skitbra här uppe, det märks att det blir värre, slår på tv:n ibland för jag kan se vart vi är, jag har räknat ut att vi snart är där Estonia sjönk, heltotroligt, haha jag oroar mig också för att när vi ska åka hem, på Victoria 1, vi har inget hyttfönster, (VADSKAJAGGÖRA)
Åhhh, jag vill verkligen prata med Kaptenen nu :D skulle vara asnajs och se hur det ser ut på bryggan, och dom som har koll på vinden, vågorna, i stort sett allt :D

hursomhelst ska jag nog sluta skriva nu, skrivit bra mycket nu...

Dethär är skrivet den 26 aguustii vid 2 nått sånt eftersom jag inte har internet...

Blir det gungigare får jag säga till mamma och pappa, är ju läskigt om det blir värre :p
Blir en bildbomb när jag kommer hem ;)


Tallinn 2011 | |
Upp